YANG TERKINI

TERKINI KOT - Hairan Blog Akan Menggantikan Blog Yang Siot?

Sedih, pilu dan akan merindui Blog Yang Siot.

Taman Tema Kubur, Kenya - Kepada pembaca - pembaca Blog Yang Siot, aku ingin memohon maaf kerana Blog Yang Siot sudah tiada lagi dalam dunia blog. Google robot telah meletakkan Blog Yang Siot sebagai sebuah blog spam dan dengan serta merta dinyahaktif. Aku macam WTF kot, walaupun aku ambil sumber dari pelbagai blog dan forums, ayat - ayat yang aku guna semuanya asli dan diakhir artikel ada aku letakkan link ke blog asal. Apa yang Google robot mau?

Tetapi tak lama selepas tu, Google team hantar email dalam inbox aku dengan notis memohon maaf kerana Google robot tu bertindak mengikut algorithm yang mereka tentukan. Jadi, Google aktifkan semula Blog Yang Siot. Aku pun apa lagi gembira la sebab Blog Yang Siot dan come back to life! Hahaha.

Namun, arghh part ni yang aku angin satu badan, pada petang hari yang sama, Google robot sekali lagi buat hal dengan menyahaktifkan Blog Yang Siot buat kali kedua. WhatTheFrenchFried?? Takkan pisang berbuah dua kali? Ini seperti memohon kaki di wajah Google je. Aku klik pada butang "Restore" dengan harapan Google team akan respon tetapi macam takde harapan je. Sedih kot, Blog Yang Siot dah 1 tahun lebih dalam arena blog.

Tetapi bak kata Hang Tuah, takkan blogger melayu hilang didunia, aku bangkit semula dengan menghidupkan sebuah blog yang baru. Blog terbaru ini diberi nama Hairan Blog. Kenapa hairan? sebab aku hairan kenapa Google robot tu berdendam dengan aku, aku hairan kenapa Google team tak respon kepada tiket aku, aku hairan kenapa Google team tak betulkan algorithm robot tersebut. Banyak benda yang aku hairan termasuklah dunia ini yang sekarang melalui saat - saat yang menghairankan. Jadi kepada mereka yang inginkan Blog Yang Siot, semua maklumat ada di Hairan Blog. Aku harap dengan blog ini, ramai pembaca akan datang berkunjung dan memberi support kepada aku untuk terus menjadi seorang blogger.

Terima Kasih kepada mereka yang menyokong Blog Yang Siot selama ini. Walaupun Blog Yang Siot telah tiada, namun yang patah akan tumbuh kembali. Jadi kami berikan kepada anda Hairan Blog, Sebuah Blog Yang Sentiasa Hairan!


6 comments:

  1. jangan mudah putus asa kawan..

    ReplyDelete
  2. bro, ko paste gmbr tu, ko copy link or upload? kalau copy link, maybe google akan detect ko copay artikel.

    ReplyDelete
  3. aku copy image bro, pastu edit n upload balik dlm blog..

    ReplyDelete
  4. mcm mana boleh kena. ko ada spam link kat blog lain ke? kalau selalu buat, boleh kena gak bro. or ada org report. heran juga. lagi better daftar domain. aku tunggu daftar domain juga. tgk dlm masa terdekat. hahaha

    ReplyDelete
  5. Google robot ckp blog aku spam sbb byk byk javascript...tapi bler Google team yg review diorg ckp blog aku bkn blog spam..aku jarang spam link bro..tula, aku pun ingat nk daftar domain la pasnie..selamat sket hehe..ko beli domain kt mne?

    ReplyDelete