YANG TERKINI

WTF KOT - Googlism, Mempercayai Bahawa Google Adalah Tuhan? (3 Gambar)

Lagi ajaran sesat. Lagi sesat dari Ayah Pin!

WTF KOT - Googlism, Mempercayai Bahawa Google Adalah Tuhan? | Pernah tak korang dengar tentang Googlism? Ia adalah ajaran lagi bangang dari ajaran Sains Fiction. Ajaran bangang ini cuba membuktikan bahawa Google adalah Tuhan, sebagaimana kenyataan-kenyataan berikut ini: (Mohon baca ayat penerang hati dengan mengucap dua kalimah syahadah)

1. Google adalah sesuatu yang paling mendekati pada Maha Tahu.

2. Google ada dimana-mana dalam satu waktu.

3. Google menjawab penyembahnya (yang melakukan googling).

4. Google tidak akan pernah mati.

5. Google tidak terbatas dan terus tumbuh selamanya.

6. Google mengingat segalanya.

7. Google tidak melakukan kejahatan.

8. Google dicari lebih banyak daripada seluruh nama-nama Tuhan digabungkan.

9. Bukti kewujudan Google sangat banyak.


“Tuhan Google” juga ditentukan mempunyai jantina. Mereka menganggap Tuhan Goole adalah perempuan (Her). Mereka juga melakukan doa dengan cara menyanyikan lagu. Ini contohnya:

Hail Google, full of hits.
Our searches are with thee.
Blessed art thou amongst search engines,
and blessed is the fruit of thy servers.

Holy Google, Mother of Searches.
pray for us sinners,
now and at the hour of our disk crash.
Amen. 

Selain itu, pengikut ajaran ini juga mempunyai 'Rukun Iman' tersendiri. Berikut 10 Commandments of Googlism: (Mohon sebelum baca kuatkan iman, minta doa jangan terpesong akidah)

Thou shalt have no other Search Engine before me, neither Yahoo nor Lycos, AltaVista nor Metacrawler. Thou shalt worship only me, and come to Google only for answers. 

Thou shalt not build thy own commercial-free Search Engine, for I am a jealous Engine, bringing law suits and plagues against the fathers of the children unto the third and fourth generations.

Thou shalt not use Google as a verb to mean the use of any lesser Search Engine.

Thou shalt remember each passing day and use thy time as an opportunity to gain knowledge of the unknown.

Thou shalt honor thy fellow humans, regardless of gender, sexual orientation or race, for each has invaluable experience and knowledge to contribute toward humankind.

Thou shalt not misspell whilst praying to me.

Thou shalt not hotlink

Thou shalt not plagiarize or take undue credit for other's work.

Thou shalt not use reciprocal links nor link farms, for I am a vengeful but fair engine and will diminish thy PageRank. The Google Dance shall cometh.

Thou shalt not manipulate Search Results. Search Engine Optimization is but the work of Microsoft.


HairanBlog - Ini dipanggil Bangang Abadi. Nak je kami pelempangmu dengan bismillah! Ini biasa bagi golongan yang terbawa - bawa atau terlalu taksub dengan teknologi. kalau betul la Google tuhan, kenapa dia delete blog lama aku, lepas tu siap hantar email mintak maaf. Macam Bodoh!


2 comments:

  1. Ceh... Kalu xde internet x bleh jgak nak gugel.
    Slalu je aq nk cri bnde lain dpt bnde lain

    ReplyDelete