YANG TERKINI

TERKINI KOT - Diugut Bunuh, Ketua Syiah Kedah Tampil Membuat Laporan Polis

Hadis nabi yang diriwayatkan dari Saidina Ali, nabi kata kalau jumpa golongan Rafidhah ini, maka bunuhlah mereka. Jadi nabi pesan suruh bunuh sebab nabi tahu mereka akan bawa kerosakan. Akhirnya terbukti sekarang kebangsatan syiah di Syria, Lubnan dan Iraq.

TERKINI KOT - Diugut Bunuh, Ketua Syiah Kedah Tampil Membuat Laporan Polis | Kami difahamkan Ketua Syiah Kedah, Abdullah Hassan semalam membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pendang berhubung ancaman bunuh terhadap dirinya yang dipaparkan menerusi laman sosial Facebook baru-baru ini.

Menurut SinarHarian, Abdullah berkata, dia terpaksa membuat laporan itu setelah menerima ugutan dan ancaman ugut setelah seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Muhd Amirul Roshid berkongsi gambar dan maklumat mengenai dirinya dalam Facebook Gerakan Anti Syiah Malaysia.
“Pemilik akaun tersebut telah menuduh saya seorang yang sangat aktif menyesatkan masyarakat Kedah khususnya pemuda-pemudi Kedah dan menghasut masyarakat supaya membenci orang Islam lain yang mengamalkan Ahlul Sunnah Wal Jamaah," katanya.

“Saya memandang bahawa tuduhan ini adalah amat berat dan sesama sekali tidak berasas. Ingin saya tegaskan dan menafikan sekeras-kerasnya tuduhan tersebut kerana tidak menepati realiti dan saya akan mendapatkan khidmat nasihat daripada peguam-peguam saya untuk tindakan selanjutnya,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di IPD Pendang.

Abdullah berkata lagi, beliau menyedari ancaman itu pada Ahad lalu daripada seorang rakan yang membuka akaun laman sosial tersebut.
“Selain ancaman di laman sosial, saya juga pernah menerima ugutan melalui panggilan telefon dua minggu lalu dengan mengatakan ‘Awas ketua Syiah, kami nak hancurkan Syiah’ dengan mengulang ayat itu sebanyak tiga kali’.

“Nombor telefon itu tidak dapat dikesan kerana menggunakan nombor peribadi,” katanya.
HairanBlog - Laa Ketua Syiah Kedah dah pegi Balai Polis kot, apa Polis buat? Tangkap je la orang - orang Syiah nih, bukankah fatwa telah mengharamkan ajaran serta gerakkan Syiah nih? Hmmm...syukurlah Malaysia Masih Aman.

Sumber: KoleksiCeritaBest melalui SinarHarian 

10 comments:

  1. polis takleh tngkp sbb dia syiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon pemcerahan sket wahai Carlos Santiago

      Delete
  2. ha ah kan..tangkap teruslah..haritu kat berita cakap sukar untuk kesan penganut syiah ni..ni dah sah sah org tu p balai..apadaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. polis takut kot..tah geng diorg..opss! i puasa lak..astaga..

      Delete
  3. polis nak check dulu betul ke dia tu ketua syiah. mana bulih main tangkap muat je kan..

    ReplyDelete
  4. kdg2 org trus jump to conclusion..better siasat dulu..

    ReplyDelete
  5. wahai admin. engko dah tulis sesuatu yang salah..

    syiah itu memang banyak mudaratnye..elok la kite tentang.

    tapi ape yang ko cakap kononnye hadis nabi ni adalah salah:
    "Hadis nabi yang diriwayatkan dari Saidina Ali, nabi kata kalau jumpa golongan Rafidhah ini, maka bunuhlah mereka"

    ko tau tak syiah ni syiah ni wujud selepas peristiwa karbalah. cucu nabi hussein bin ali kene bunuh dengan puak muawwiyah dari bani umaiyyah.

    versi pertama cite ni kata..cucu nabi mati sebab syiah janji nak tolong cucu nabi kalau kene serang. in the end, dia orang tak datang tolong. maka matilah cucu nabi. maka wujudlah hari asyura..yang sebat2 belakang sampai darah tu kerana kesal dengan perbuatan dorang.

    cite versi kedua, syiah yang bunuh cucu nabi ni sendiri

    admin tau tak syiah ni wujud sebab tak caya dengan sistem khalifah. dorang claim khalifah pertama je valid sebab lantikan terus dari nabi. khalifah yang kemudian2 tak valid..sebab bukan nabi yang lantik. dorang jugak percaya yang ali tu adalah nabi..bukan nabi Muhammad S.A.W

    jadi..mana datang hadis nabi ni. sebab masa nabi hidup tu, syiah takde pun. antara mukjizat nabi Muhammad S.A.W adalah menceritakan perkara-perkara yang akan terjadi dikemudian hari..dan hadis kat atas tu..tak penah disebut..kalau tak silap aku la. ce check betul2 admin sebelum post. kalau aku salah..sile info kat aku balik supaya kite sama2 up to date dengan info yang betul



    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran diatas. Tapi sebelum kami tulis, kami telah membaca satu tulisan dari blog ini.

      http://abunajmi-albahri.blogspot.com/2011/10/syiah-rafidhah-dalam-hadis-hadis.html

      Delete
    2. banyak jugak bukti yang owner blog tu letak. mari kite study :)

      Delete
    3. jom - jom study. Kalau salah tolong tunjukkan :) admin insan yang kerdil..

      Delete