YANG TERKINI

SERIUS KOT - Lelaki Transgender Britain Yang Pertama Memeluk Islam (8 Gambar)

Mohon bimbingan.

SERIUS KOT - Lelaki Transgender Britain Yang Pertama Memeluk Islam | Lucy Vallender atau lebih dikenail sebagai Laurens merupakan seorang lelaki trangender dimana beliau melakukan pembedahan menukar jantina lelaki kepada perempuan pada tahun 2010 dan pada tahun 2012, beliau telah memeluk Islam. Laurens sebelum ini merupakan tentera dari Divisyen TA Private namun beliau kemudiannya keluar dari Tentera atas alasan merasakan itu bukan jiwa beliau.

Sejak berumur 14 tahun lagi, Laurens sebenarnya lebih tertarik kepada lelaki berbanding perempuan. Jadi, bagi menghilangkan perasaan 'asing' tersebut beliau memasuki tentera kerana ingin cuba menjadi seorang lelaki sebenar. Selama berkhidmat sebagai TA private, beliau berkata bahawa selama ini beliau hidup di dalam tubuh badan yang salah dan akhirnya mengambil keputusan untuk melakukan pembedahan transgender.

Kemudian beliau mendekati Islam kerana menganggap Islam adalah agama yang aman dan menenangkan. Beliau juga telah berkahwin dengan seorang lelaki bernama Murad ketika mereka bertemu di dalam Online Dating site. Sepanjang perkahwinan beliau, suaminya tidak mengetahui bahawa isterinya seorang lelaki kerana pembedahan yang dilakukan beliau amat terperinci dimana setelah membuang alat sulit lelaki, para doktor membentuk pula vagina plastik hasil dari kulit dan lemak badannya sendiri.

Kini beliau senang dengan menjadi seorang 'wanita' muslim.




HairanBlog - Bagaimana untuk membimbing beliau kerana jalan yang dia pilih dah betul namun Nabi SAW tetap tidak mengaku umatnya sekiranya ada lelaki menyerupai perempuan atau sebaliknya. Bincangkan. Apabila kami baca statement beliau yang sebenarnya beliau ini in the 'Wrong Body', jadi kami terbayang lagu dari As Cities Burn - Wrong Body. Layan sat!




Sumber: KoleksiCeritaBest melalui DailyMail

7 comments:

  1. harus di perbetulkan sedikit akidahnya.

    susah jugak tu, sebab kalau time sembahyang dia kena berada di saf lelaki kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..dier mmg kena duk saf lelaki sebab zahir n batilnya dia lelaki..

      Delete
  2. mungkin dia khunsa?? kita just doa supaya ada orang membimbing dan memperbetulkan kekurangan dan kesilapan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dier dah cakap yg mamat nih transgender! Ko tawu tak apa itu transgender??

      Delete
  3. hukum di dalam Al-Quran, ada menyatakan perempuan yg menyerupai lelaki atau lelaki yg menyerupai perempuan hendaklah dikurung sepanjang hayatnya. Mereka dikehendaki bertaubat.
    Semoga Allah membuka hati mamat putih ni kembali pada pangkal jalan yg betul.
    Apa yang terbaik itu dtg dari Allah. Insya'allah.

    ReplyDelete