FAKTA KOT - Kesihatan Seseorang Diukur Pada Posisi Jerawat?

Kami teruja dangan fakta ini.

Kami di Hairan Blog sangat hairan kerana dengan mengenal pasti posisi jerawat sahaja, kita dapat mengetahui tahap kesihatan kita. Hairan kan? Selalunya bila sebut sahaja pasal jerawat ramai orang terutamanya golongan remaja kerana dikuatiri jerawat membuatkan wajah mereka tidak hensem atau cantik. POYO! Tetapi at least dengan mengenal pasti posis jerawat ini kita dapat belajar tahap kesihatan kita. Jom baca maklumat yang menarik ini!Jerawat kat DAHI
Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.
Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.
Jerawat kat HIDUNG
Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.
Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.
Jerawat kat DAGU
Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
Jerawat kat PIPI
Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.
Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)
Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

Sumber: myfaktaFuh.my melalui myberita.net

Post a comment

4 Comments

  1. info2 hairan awak mmg superb!teruskn share sebab sy nak baca! ^_^

    ReplyDelete
  2. Terima kasih @minah sEmpooOT, kami akan cuba sedaya upaya untuk beri yg terbaik :)

    Teruskan menyokong kami :)

    ReplyDelete