SERIUS KOT - Sally Yen Berani Menghina Islam dan Nabi SAW

Kalau tak suka, diam la!

Kami marah apabila tindakan Sally Yen mengulangi beberapa watak durjana sebelum ini menghina Islam dan pastinya ia membawa rasa marah di kalangan umat Islam di Malaysia. Mengunakan Facebook sebagai medium senjata orang - orang pengecut dan pasti dengan akaun samaran Sally Yen merasakan selamat untuk menghina Islam.

Tindakan yang sangat keras mesti diambil oleh Kerajaan kepada siapa juga Sally Yen sebagaimana Kerajaan mengambil tidakan keras kepada Melissa Goi yang menghina Yang Di Pertuan Agong. Mengikut rekod (kalau salah tolong betulkan) kebanyakan watak di Facebook yang menghina Islam terlepas begitu sahaja. Kami pasti siapa pun dibelakang sebuah akaun Facebook dengan nama samaran pasti dapat dikesan.

Malaysia memang negara demokrasi tetapi demokrasi pun ada batasnya kalau dibiarkan watak-watak penghina Islam berleluasa di alam maya Malaysia sangat dikhuatiri tindakbalas penghinaan kepada agama lain akan berlaku dan ini pasti akan menjadikan keharmonian yang telah dibina berpuluh tahun akan hancur begitu sahaja.
Perjuangan kebebasan yang melampau kekadang menjadikan manusia fikir mereka ingin bebas dan sesuka hati bertindak mengikut kata hati tanpa memikirkan implikasi kepada masyarakat. Mencabar undang-undang menjadi keseronokan untuk menjadi popular walaupun bukan disukai oleh majoriti. Kekadang orang tua yang mengajar orang muda menjadi kurang ajar.

Sumber: KoleksiKisahBest melalui KisahBest


Post a comment

1 Comments

  1. byk lagi yg group murtad dan aties yg menghina islam, cuma kita xsedar ja sbb aku pernah berperang dgn diorg tp telah dikick oleh admin, harap ada yg sekat diorg ni

    ReplyDelete