TERKINI KOT - Lelaki Menghina Nabi Menangis Ketika Dijatuhkan Hukuman

Mendapat la ko Chow Jack!

Seorang penyelia tapak pembinaan dipenjara oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini selepas mengaku bersalah atas tuduhan membuat komen menghina Nabi Muhammad SAW dan Islam menggunakan Facebook, Jun lalu.

Chow Jack Hina Nabi Terima Hukuman - Hairan Blog

Tertuduh, Chow Mun Fai, 37, yang juga menamakan nama ‘Chow Jack’ membuat pengakuan itu apabila pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Azman Mustapha.

Chow dilihat menangis di dalam kandang tertuduh selepas mahkamah menjatuhkan hukuman.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa menggunakan perkhidmatan aplikasi internet iaitu Facebook dan menghantar komen bersifat jelik di https://www.facebook.com/cpm/chow.jack.982 (yang telah dipadam) dengan niat menyakitkan orang lain.

Status facebook Chow Jack yang menghina Nabi - Hairan Blog
Chow didakwa melakukan perbuatan itu di Pentas Seni Kuala Lumpur, Sentul Park, di sini, pada jam 10.30 pagi 12 Jun lalu.

Pendakwaan terhadapnya dikemukakan mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) yang membawa hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara maksimum setahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

HairanBlog - Jangan mainkan isu - isu sensitif, akibatnya memakan diri. Kami berharap pihak berkuasa juga dapat mengesan lebih ramai lagi mereka - mereka yang memainkan isu - isu sensitif ini, tak kiralah Melayu, Cina atau India.

Sumber: SuaraTV

Post a Comment

2 Comments

  1. Salah UMNO-BN yang memainkan isu perkauman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. UM-Ngok memang dah biase buat bende2 mcm nih

      Delete