GOSSIP KOT - Isteri Kedua Ashraf Muslim, Wan Sakinah Kongsi Pengalaman Jadi Isteri Kedua?

Alhamdulilah, kembali pulih.

Kami akui bahawa kehidupan berpoligami bukanlah satu perkara yang senang baik dari segi tanggungjawab sehinggalah melibatkan perasaan. Namun bagi isteri kedua kepada Ashraf Muslim iaitu Wan Sakinah, sudah cukup lali dengan kritikan masyarakat yang menganggap beliau sebagai perampas.


Sudah sekian lama menyimpan rasa sedih di hati, Wan Sakinah telah meluahkan rasa beliau sebagai isteri kedua apabila salah seorang pengikutnya yang sering bertanya tentang hal tersebut.

Dalam luahan hati menjawab pertanyaan tersebut, beliau mengakui isteri kedua akan sering dipandang serong oleh masyarakat.
Salam. Maaf lewat memberi maklum balas. Ramai yg menghantar email kepada saya bertanya bagaimana saya selaku isteri kedua, menghadapi makian daripada orang sekeliling. Ini jawapannya. “Semua yg terjadi telah tertulis”. Samada anda memilih utk bahagia atau derita, semuanya terpulang kepada anda. Jangan biar orang lain pengaruhi kehidupan kita.

Allah sudah berikn nikmat kepada saya, suami yang mencintai & anak yg sihat. Alhamdulillah. Jadi kenapa saya mesti tunduk kepada manusia yang membenci saya? Kepada isteri kedua sekalian, memang kita tiada tempat yang istimewa dihati perempuan diluar sana. Tak kire la kahwin kat Malaysia atau Thailand.
Tambah Wan Sakinah lagi, buat mereka yang hidup bermadu supaya redha dengan ketentuan takdir dan bersyukur atas ketentuanNya itu.
Percayalah dengan apa yang Allah tentukan untuk kita. Hiduplah dengan bahagia. Bersyukurlah. Walau hakikatnya kadang-kadang kite merungut, marah, sedih, tapi tetapkan dalam hati, hidup ini indah!

#HairanBlog - Buat lelaki, Hidup berpoligami ini bukannya mudah baik dari segi tanggungjawab sehinggalah membahagikan masa dan kasih sayang buat isteri-isteri. Jadi jangan senang lenang mempermainkan perasaan wanita!


Post a comment

0 Comments